En molnfri vandring på Biltmore Estate!

Nu har det faktiskt gått en hel månad sedan jag kom hit! Lite drygt faktiskt. Känns både som att det var länge sedan jag kom hit, men också som att tiden gått väldigt fort. Under veckan som gått så har jag haft en del lediga dagar, och en av dagarna bestämde jag mig för att åka in på Biltmores område för att upptäcka lite mer på egen hand.

Nedanför trappen till höger ser ni den stora terrassen breda ut sig. Utsikten är helt okej, eller hur?
Gaveln på stora huset, ut mot den stora terrassen.

Jag besökte inte stora huset för en guidning, utan valde att spendera dagen utomhus då det var klarblå himmel och jag var väldigt nyfiken på hur naturen ser ut på (i alla fall en del av) området. Så jag duschade på morgonen, åt frukost, drog på mig mina fritidsbyxor och mina vandringskängor och gav mig iväg! Jag bad chauffören att släppa av mig vid Stable Café som ligger precis intill stora huset. Väl där så passade jag på att ta lite fina bilder på huset samt den helt otroligt fina terrassen och utsikten. Biltmore har ju flera olika alternativ för placering av bröllop, och terrassen är ett av dem. Kan tänka mig att ett bröllop där måste vara helt fantastiskt. Herregud vilken utsikt åt i princip alla håll! Ena sidan är i och för sig det stora husets gavel, men inte tusan gör det något!
På bilden här nedan ser ni det stora huset, men också några väldigt fina, lite äldre bilar. Anledningen till att dessa stod där och då var att det pågick filmning av Hallmark-filmen just den dagen, och bilarna var en del av det. Nu tror jag att de har filmat klart, så nu är det bara att vänta på premiären av ”A Biltmore christmas”! Tror den kommer ut i november i år.

Precis intill huset hittar man den stora trädgården och den galet fina vinterträdgården. Vilket hus, det med… Otroligt vackra och stora växter där inne också. Jag ser verkligen fram mot våren här, kan tänka mig att trädgården kommer vara minst sagt färgglad då! Vet att en av trädgårdsmästarna sagt att de planterat mängder av tulpaner nu som bara väntar på att få blomma ut så fort värmen kommit.

Innan jag gav mig iväg på denna promenad så hade jag kollat upp att det skulle ta ca 1,5 h att gå från stora huset till Antler Hill Village som är lite som ett shoppingområde/butikscenter på Biltmore. Nu tog det lite längre för mig då jag dels stannade och tog bilder hela tiden, och dessutom valde att göra en liten avstickare till the Bass pond och vattenfallet som finns där. Hela promenaden var helt fantastisk, och på vägen såg jag inte bara mängder av ekorrar utan även mina första vilda kalkoner! Nu framåt mars/april kommer även svartbjörnarna ut från sina iden så jag hoppas att jag får se iaf en sån, om än på håll helst…

The bass pond
Vattenfallet vid the Bass pond.

I Antler Hill Village hittar man bland annat matställena Cedric’s Tavern och the Bistro. Det är på dessa två ställen som jag kommer spendera period nummer två av min praktik som börjar i början av april. Just denna dag valde jag att titta in på Cedric’s för lite lunch, och det blev inte alls så dyrt eftersom jag har 40 % rabatt! Gjorde även ett kort besök på the Winery som också ligger där, kikade lite närmare på hur själva butiken ser ut. Vi var där under vår BEST-utbildning men vi hann inte riktigt gå runt i butiken då. Efter det blev det en glass på the Creamery innan jag åkte tillbaka hem till lägenheten.


Jag har även varit på bio här i Asheville! Tydligen gick jag på en lite äldre biograf enligt mina kollegor, men den var himla mysig! Knarrande trappor och lite mindre salonger (det fanns bara två). Jag hade inte någon med mig utan gick helt själv och såg A man called Otto, en riktigt mysig kväll och det är ändå rätt skönt att inte vara beroende av någon annan ibland, haha. Häromdagen tog jag även en tur till Asheville Mall, och åkte därifrån med både kläder och smycken då det var REA på många ställen.

På the Inn så har vi haft en hel del att göra! I måndags var jag själv några timmar i pastry-köket vilket var kul. Till en början, när jag fick reda på det, så kändes det lite skrämmande att jag skulle vara själv. Men när jag sedan vände på det och tänkte att ”om de känner sig trygga med att lämna mig själv där redan efter en månad så ska jag snarare ta det som en komplimang” så kändes det snarare roligt! Och allt flöt väldigt bra den dagen! Det gör det i princip alla dagar, och jag får testa på mer och mer saker. Det jag märker är att jag verkligen fått en bra grund att stå på från skolan, och det kommer fram när jag ska göra något nytt men ändå känner att jag har förståelse för tillvägagångssätt tex eller att de faktiskt säger att jag redan har en bra teknik när det gäller något som jag inte gjort förut. Då växer man massor kan jag säga! Jag hittar mer och mer i köket och känner mig mindre och mindre som ”en börda” för de andra.

En bakelse som jag gjorde i måndags när jag var själv; petit choux-semla! Ett recept som jag tagit med mig från Sverige.

Nu i dagarna väntas det besök av det vi i Sverige kallar för miljö- och hälsoskyddsinspektör. Så nu är alla på tårna när det gäller märkning och datumkontroll (vi är alltid noga med det givetvis men nu är det liksom lite mer av det ändå). Apropå det så har min supervisor Dana signat upp mig för en utbildningsdag när det gäller ”food safety”. Hon sa att hon vet att jag har kunskap från skolan när det gäller det, men undrade ändå om jag var intresserad av att gå en sådan här i USA, och givetvis är jag det! Visst, det är inget superkul ämne, men det är otroligt viktigt och det ska bli intressant att se på vilka sätt det skiljer sig mellan Sverige/Schweiz och USA. Dana sa att det kommer en liten bok till mig nu innan om jag vill plugga lite, och sen blir det ett litet test i slutet av utbildningsdagen men jag har NOLL press på mig utan för henne handlar det om att ge mig ett extra utbildningstillfälle.

En annan godsak som jag testat här; chocolate chip icecream cookie. INTE fel alls…

Idag skulle jag ha jobbat, men Dana ordnade så att jag blev ledig och kunde följa med ett gäng andra interns på lite bowling som arrangerades av Biltmore. Väl där fick vi spela i drygt två timmar och även en biljett som gav oss lunch och en dricka. Det var länge sedan jag bowlade men det gick ändå skapligt skulle jag säga. Inte bra, men helt okej ändå och det var kul att komma iväg en stund och se en annan del av Asheville. Tydligen så är det någon form av sådan här aktivitet någon gång i månaden, och i slutet av februari blir det tydligen klättring (på riktigt berg alltså)! Aldrig testat, och jag är inte storförtjust i höjder men ska iaf försöka testa…

Imorgon börjar en arbetsperiod på 6 dagar för mig. Då jag just nu bara jobbar 7-14 så gör det mig inget alls att jag jobbar så många dagar i rad faktiskt. Hellre det än så som det var denna vecka där jag jobbade två, var ledig en, jobbade två, ledig en typ. Det blev lite så pga bowlingen, men jag är ändå tacksam för att Dana fixade så att jag kunde vara med på den. Efter jobbet imorgon blir det ännu en resa till Walmart för att handla lite mat. Jag börjar lära mig mer och mer när det gäller att laga mat här i USA… Saknar många saker hemifrån men har ändå lyckats ersätta de något så när åtminstone.

Nu väntar dock ännu ett avsnitt av serien Heartland innan jag ska besöka drömmarnas land igen! Avslutar med en bild på the Biltmore House, sett från the Lagoon…

Annons

En reaktion på ”En molnfri vandring på Biltmore Estate!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s