BEST – Biltmore Estate Staff Training

De första tre, lite mer ”riktiga” dagarna hos Biltmore är avklarade, och herregud vilka fina människor det finns! Det känns som att alla jag mött hittills typ nästan slagit knut på sig själva för att se till att jag känner mig välkomnad och omhändertagen. Väldigt imponerad av inställningen hos många, öppenheten och den där inställningen att ”kan jag underlätta för dig så vill jag göra det”.

Måndagen började med att jag skulle ta mig från Clarion Inn Biltmore Village till Biltmore Career Center där jag skulle träffa två kvinnor för att fixa lite pappersarbete samt hämta nycklar till lägenheten. Jag hade valt Clarion för att det låg ca 15 minuters promenad från Career Center så jag var redo att ta en promenad. Men det ”fick” jag absolut inte göra utan de ville hämta både mig och all min packning med en av företagets bilar. Sagt och gjort; en kort stund senare dök en fin, vit van upp med Biltmores namn på. Nästan overkligt där och då faktiskt. Som alla kanske kan tänka sig så var det en hel del pappersarbete som behövde fixas, så det tog ett tag. Jag hade hela tiden en av personalen med mig som kunde stötta om det dök upp frågor, och det var även hon som fick ta emot lite svenskt godis och en Sverige-kalender för 2023 som tack för att de hållit min plats öppen i snart tre år. Efter en lunch tillsammans med ytterligare några till från kontoret samt en annan praktikant (som tillhörde human resources-avdelningen) så bar det, tillsammans med personal, av till AT&T som är ett telefonföretag. Där fixade vi ett amerikanskt nummer till mig så nu har jag datatrafik hela tiden vilket är skönt plus att jag kan ringa inom USA mkt billigare än om jag tvingats använda mitt svenska nummer.
Jag kan numera säga att jag besökt butikskedjan Target som man hör så mycket om på TV, haha! Även dit fick jag skjuts och hon som följde med mig gick med mig runt i butiken också och tipsade lite vilket var jättesnällt. Lite konstigt och svårt är det att handla här då jag inte bara liksom ska starta på noll i princip utan dessutom så känner jag inte till alla varor heller. Men jag får upptäcka det vartefter helt enkelt. Handlade för andra gången idag, dock på Walmart, och tog lite mer tid på mig att titta på saker så det går sakta framåt.

Lägenheten jag bor i är sparsamt möblerad men ändå helt okej. Tre sovrum, tre badrum, en balkong, egen tvättstuga och jag delar den med 4 andra tjejer fram till iaf början av mars då 3 av dem åker hem igen. Jag och en tjej delar ett rum och badrum och det fungerar bra hittills iaf. Vi alla arbetar rätt olika tider så man är alltid ensam någon gång vilket för mig känns väldigt bra. När vi ska ta oss till praktiken så åker vi med shuttle-bussar som Biltmore tillhandahåller. De går fasta tider och flera gånger om dagen. Samma sak gäller på hemvägen vilket är väldigt smidigt. Min första månad här så kommer jag arbeta 7-14 och måste då ta en shuttle till jobbet som går kl 6.25 från ett ställe precis utanför vår port. Tidiga morgnar men det innebär också att jag kommer hem skapligt på dagarna. Veckorna här räknas torsdag till onsdag så lördag/söndag är liksom som vilka andra arbetsdagar som helst vilket är lite annorlunda från det man är van vid i Sverige.

Igår var första dagen på det som kallas för BEST (se rubrik för förklaring). Hela dagen spenderades på Career Center och vi fick lära oss om företagets historia, värderingar, vad vi har för förmåner (som tex hela 40 % rabatt på allt i butikerna på egendomen, inklusive vin!) mm. Det var också flera gästtalare där, bland annat VD:n och folk från Human Resources. Hjärnan blev full på ingen tid alls nästan, så jag däckade redan kl 21 igår kväll (kanske delvis pga förkylningen som tagit fart nu men ändå).

Idag var det en riktigt spännande dag! Kl 7.05 i morse så hämtade bilen upp oss för att köra oss till Biltmore House. Nu fick jag äntligen se huset på riktigt! Väl där så fick vi en 90 min lång guidad tur vilket var jättekul. Herregud vilket hus. Och så välbevarat. Nog för att det ”bara” är drygt 100 år gammalt, men det syns att de behandlar hela kåken med bomullshandskar, och vad de än gör (om de så vill göra om något i trädgården eller fräscha upp något annat) så tittar de tillbaka på George Vanderbilts ritningar och visioner för att fortsätta på hans väg. I huset kunde man se dels familjen Vanderbilts egna sovrum, men också stora vardagsrum, musikrum, matsalar, tjänarbostäder, flera kök (där rotisseriet faktiskt fungerar än idag), butlerns kontor och sist men inte minst: en bowlingbana, ett gammalt gym och en väldigt gammal swimmingpool! Poolen var givetvis tom, men alla detaljer finns kvar såsom stege, trappa, snören att hålla sig i (fanns inga räcken/kanter på sidorna) mm.


Biltmores område är väldigt stort kan jag säga. Det går inte att gå från Biltmore House tex till the Inn eller Antler Hill Village utan gäster får åka shuttle. De bussarna är dock otroligt fina och lite speciellt inredda, allt för att passa stilen på Biltmore. Vi fick åka med den till just Antler Village och där fick vi vara med på en guidning på the Winery plus att vi faktiskt fick en egen vinprovning! Tyvärr var jag rätt snuvig idag så smaken på vinerna kom inte riktigt igenom men lite kände jag i alla fall. The Winery var himla häftigt, och alla byggnader i Antler Hill Village är så väldigt fina! En mysig liten by på området som erbjuder det mesta om du så önskar äta lite, dricka vin och lyssna på livemusik eller klappa djuren som finns intill.

En av restaurangerna heter the Creamery, och jag bjöds idag på en gratis lunch där samtidigt som jag fick prata med pastry chef Dana McFarland som kommer vara min supervisor de här första fyra månaderna som jag ska spendera på the Inn. Jättetrevlig och lättsam så det här ska nog gå bra! Ser fram mot att få börja ”på riktigt”. Jag ska bara bli kvitt denna förkylning först, och för att snabba på det lite så har jag kommit överens med chef Dana att jag ska vara hemma och vila imorgon (torsdag) så får vi hoppas att kroppen återhämtar sig lite så att jag kan vara med på fredag istället.

Nästa inlägg gissar jag kommer när jag varit ett par dagar i köket dvs framåt slutet av kommande helg. Ha det fint alla mina fina vänner där hemma och på andra platser runtom i världen!

Annons

En reaktion på ”BEST – Biltmore Estate Staff Training

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s